Smart Choice Properties
фотоволтаични панели и соларни инвертори
Новини

Соларни инвертори – видове и принцип на работа

С набиращата популярност на възобновяемите енергийни източници по целия свят, интересът към соларните системи също расте с бързи темпове. Способността на фотоволтаичната инсталация да захранва цяло домакинство е огромен екологичен плюс и прекрасна възможност да се използва неизчерпаем природен ресурс за производство на електроенергия.

Новини

Видове соларни панели и всичко, което трябва да знаете за тях

Слънчевите фотоволтаични панели са новата, по-екологична алтернатива на останалите средства за генериране на енергия, тъй като те не замърсяват околната среда и не отделят парникови газове в атмосферата, докато функционират.

Новини

Как Европа ще стимулира домакинствата в България да инвестират в соларна енергия?

70% от инвестициите в соларни панели на покриви на жилищни сгради ще бъдат върнати
На фона на непрекъснатото поскъпване на тока за бизнеса и битовите потребители, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) – Станислав Тодоров обяви няколко оптимистични насоки в ефира на Нова телевизия. Днес Ви споделяме кратко обобщение на изявлението ни, което недвусмислено указва посоката, в която следва да се движи страната ни в условията на сложната военно- политическа обстановка в Европа.

Новини

5 идеи за енергийна ефективност у дома

В условията на непрестанно покачване на цените на електроенергията, всяко домакинство търси решения за оптимизиране на потреблението и редуциране на разходите за ток. Не е необходимо да се лишавате от елементарни потребности, за да намалите наполовина енергоразхода си. Днес ние, от Smart Choice Properties Ltd., Ви споделяме няколко полезни съвета и бонус – допълнителни хитринки, които ще Ви помогнат да пестите от ежедневната консумация без да жертвате комфорта си.

Новини

Енергийни кооперативи – що е то и има ли почва у нас?

Енергийните общности в Европа са над 3500 на брой. В България, за разлика от редица западни държави като: Дания, Холандия, Германия, Испания и Италия, тяхното съществуване не е законово урегулирано и понастоящем такъв тип начинание се счита за екзотика.

Новини

Енергийното бъдеще на България​

Google, Amazon и Microsoft – компаниите, доминиращи световните пазари и трите най-влиятелни технологични гиганта – предвиждат пълна декарбонизация на световно ниво до края на 2030-та. България тепърва тръгва в тази посока, но всяка правилна стъпка я отвежда все по близо до възможността да се превърне в магнит за големите чужди инвеститори. За да се доближим до тази цел е необходимо да се фокусираме върху имплементирането на възобновяемите енергийни източници като единствен правилен ход и възможност за енергийна трансформация.

Новини

Кредитиране за фотоволтаични централи от ББР. Кой може да се възползва от него?

Цените на електроенергията за бизнеса се покачват стремглаво през последните месеци. Собствениците на компании са силно разтревожени за бъдещето на своите фирми и предприятия, които са все по-притиснати от непосилните ежемесечни разходи за електроенергия. Какви решения предлага Българската банка за развитие в тази обезпокоителна ситуация – ще Ви разкажем в днешната публикация.

Новини

Поддръжка на соларни панели – как да удължим експлоатационния им живот

Инвестицията във възобновяеми източници е изключително добро решение, което може да Ви осигури енергийна независимост в рамките на 15 до 25 (или повече) години. Редовната поддръжка е ключова за подсигуряване на дългосрочното и ефективно функциониране на соларното Ви съоръжение. Днес, ние от Smart Choice Properties Ltd., ще Ви предложим няколко лесни решения, които ще подобрят производителността и ефективността на Вашето соларно съоръжение.

Новини

Електричество от слънчева енергия – предимства

Представяте ли си никога повече да не Ви се налага да плащате битови сметки за ток? Или автономно да генерирате електричеството, което бизнесът Ви потребява? Тази възможност е напълно реална с помощта на слънчевите електросистеми, които превръщат слънчевата светлина в електричество чрез фотоволтаици. Слънчевата енергия е все по-достъпна, а инвестицията в изграждане на соларно съоръжение от 30 kWp – струва между €25 000 и €30 000.

Новини

7 причини да инвестирате в собствена соларна централа

Все повече инвеститори се насочват към соларните централи като източник на стабилен и дългосрочен пасивен приход. Да притежавате такова съоръжение е не просто ценен актив – това е крачка, с която ще изпреварите времето. Освен чисто финансовия ресурс, необходими са Ви само подходящ терен и доверен консултант, който да Ви преведе през всички етапи – от планирането до създаването и изпълнението на проекта. Именно тук, ние от Smart Choice Properties Ltd., се ангажираме да Ви съдействаме пълноценно и ефективно на всяко едно ниво от процеса.

Compare