Smart Choice Properties
Новини

7 причини да инвестирате в собствена соларна централа

Все повече инвеститори се насочват към  соларните централи като източник на стабилен и дългосрочен пасивен приход. Да притежавате такова съоръжение е не просто ценен актив – това е крачка, с която ще изпреварите времето. Освен чисто финансовия ресурс, необходими са Ви само подходящ терен и доверен консултант, който да Ви преведе през всички етапи – от планирането до създаването и изпълнението на проекта. Именно тук, ние от Smart Choice Properties Ltd., се ангажираме да Ви съдействаме пълноценно и ефективно на всяко едно ниво от процеса.

Независимо производство на електроенергия

Почти нулевите разходи за поддръжка, ниският риск и най-вече добрата доходност са сред основните преимущества на такова вложение. Но най-голямото предимство на собствената соларна централа е автономното производство на електричество. Съоръжението ще Ви помогне да забравите непосилните месечни разходи за ток както за домакинството, така и за бизнеса Ви. Можете да произвеждате електроенергия за битово потребление и да продавате излишъка на преференциални цени на електроразпределителните дружества.

Дългосрочни гарантирани ежемесечни приходи

Със собствена соларна централа можете да получавате ежемесечен приход, чийто размер зависи от размера на началната Ви инвестиция. Ако вложите минимум €5 000 получавате приход от минимум 900 лв. на годишна база. Ако решите да инвестирате €20 000, месечната Ви доходност ще бъде €350, а при влагане на €40 000 – ще получавате €700 на месец. Какви са другите алтернативи? Земя, имот, криптовалута, акции? Замислете се само за рисковете и огромния ресурс за поддръжка, които тези алтернативи крият и преценете сами струва ли си!

Ниски разходи за поддръжка

След изграждането и пускането в експлоатация на Вашата фотоволтаична инсталация това, което се изисква от Ваша страна като средства и усилия за поддръжка, е минимално. Единственото, което бихте могли да предвидите отсега, са варианти за периодично почистване на соларните панели, както и определена сума за застраховка. Имайте предвид, че застрахователните дружества ще покрият щетите при кражба или вандализъм, само ако обектът е охраняван. За щети, причинени в резултат на природни бедствия, обезщетението е гарантирано.

Дълъг експлоатационен живот

Повечето от качествените панели, които се използват за изграждане на соларни централи, се характеризират с дълъг експлоатационен период от 20+ години. Разходите им за поддръжка са нищожни и е напълно постижимо да възвърнете началната си инвестиция за срок от 6-7 год. След този период, цялата доходност, която ще получавате до края на експлоатационния период на съоръжението, ще бъде чист пасивен доход за Вас. Животът на панела, както и неговото КПД се определят главно от вида му. Най-основните и най-често предлагани на пазара са следните:

    • Монокристални (най-висок клас) и поликристални;
    • Термални;
    • Тънкослойни;
    • Двулицеви;
    • Фотоволтаични панели за вграждане.

Невъзобновяемите източници на енергия не са вечни

Традиционните методи за производство на електроенергия консумират ценни ресурси, които са практически изчерпаеми – природен газ, нефт, въглища… Затова човечеството усилено търси път към устойчиво налагане на идеята за т.нар. “зелена енергия” – придобита от възобновяеми източници. Слънцето, на практика, няма как да изчезне. Изградете своята соларна централа и се превърнете в част от тази нова идеология. 

Грижа за околната среда

Соларните централи са най-екологичното и щадящо средство за добиване на електроенергия. Изгарянето на петрола, въглищата и природния газ е съпроводено с отделяне на вредни емисии, които ежедневно замърсяват околната среда. Съоръженията за слънчева енергия не произвеждат вредни странични продукти, включително материалите, използвани при тези технологии, могат да бъдат напълно рециклирани.

Една крачка напред в бъдещето

Прогнозите са фотоволтаичните централи да нараснат тройно като капацитет до 2030 г., когато България следва да постигне 27% дял на ВЕИ от цялостното потребление на електроенергия. Ние, от Smart Choice Properties Ltd., Ви съветваме да не чакате дотогава! Планирайте своята умна инвестиция още днес! Изградете възможно най-скоро собствена соларна централа и обезпечете своето финансово стабилно и спокойно бъдеще!

Compare